Drei gelbe FUSO Canter

Zgodovina vozila Canter

Prvi Canter je s proizvodne linije zapeljal leta 1963, kar je naznanilo začetek edinstvene zgodovine vozil. Do danes mu je sledilo že več kot štiri milijone vozil z enim ciljem – da za stranke na svetovnih celinah zagotovijo učinkovitejše in varčnejše prevoze. Samo v Aziji vsako leto izdelajo približno 140.000 enot vozil Canter in jih prodajo po vsem svetu.

 

V Evropi je FUSO z vozilom Canter v segmentu od 3,5 do 8,55 t zastopan v več kot 30 državah. Sedež prodaje in poprodaje je v Stuttgartu. Canter je za evropske trge izdelan v Tramagalu (Portugalska). Več kot polovica komponent in delov, nameščenih v vozilu Canter, prihaja iz evropske proizvodnje. Več kot 800 servisnih centrov po Evropi zagotavlja, da stranke ves čas ostanejo mobilne.

 

 

1963

Canter T720
Prvi Canter je iz proizvodne linije zapeljal marca 1963. Ime Canter se nanaša na njegovo moč in vzdržljivost, ki sta primerljivi z značilnostmi konja.

1968

Canter T90
Druga generacija vozila Canter je vstopila na trg julija 1968. Vsi modeli so bili opremljeni z dinamičnimi in zmogljivimi motorji (dizelski motor 55 kW ali bencinski motor 60/70 kW). Tako je Canter dosegel najboljše vrednosti pospeševanja in hitrosti v svojem razredu.

1973

Canter T200
Tretja generacija vozila Canter je prišla na trg leta 1973. Serija T200 je bila deležna obsežnih sprememb na vseh pomembnih komponentah, na primer tudi na sprednji strani kabine.

1978

Canter FE1
Konec sedemdesetih let je tržni delež vozila Canter narasel na več kot 20 odstotkov. Ta veliki uspeh je mogoče pripisati uvedbi serij modelov FE1 in FE2 oktobra 1978.

1985

Canter FE3
Modela FE3 in FE4 sta bila predstavljena oktobra 1985 pod geslom »Today's new Canter, loaded for the future« (današnji novi Canter, natovorjen za prihodnost). Ta peta generacija vozil Canter je prejela popolnoma nov oblikovalski koncept.

1993

Canter FE5
Novembra 1993 ob 30. obletnici vozila Canter je bila predstavljena šesta generacija. Novi modeli FE5 so se prodajali pod geslom »GOOD TRUCK«, zanje pa so bile značilne aerodinamično optimizirane kabine in visokozmogljivi motorji, kot je bil na novo razviti sesalni motor 103 kW z direktnim vbrizgom.

2001

Canter FE7
Leta 2001 je Canter dobil posodobljen model. FE7 ni bil deležen le obsežnih oblikovnih sprememb, npr. na maski hladilnika in žarometih. Uvedeni so bili tudi novi motorji Euro 3, ki so bili v skladu s spremenjenimi predpisi evropske uredbe o emisijah. Poleg tega je bil od tedaj pri vseh modelih 544, 649 in 659 serijsko dobavljen ABS.

2005

Canter TD
Sedma generacija vozila Canter je na evropski trg vstopila leta 2005. Model je bil popolnoma preoblikovan in je vseboval pomembne izboljšave v zvezi z zanesljivostjo, funkcionalnostjo, gospodarnostjo, spremenljivostjo ter predvsem varnostjo in udobjem.

2009

Canter TD Euro 5
Leta 2009 je TD prejel nadgradnjo motorja. Od tedaj so vsi modeli imeli motor z emisijskim razredom Euro 5 (standard EEV), različica s 129 kW pa tehnologijo BlueTec®, ki jo je razvil Daimler.

2011

Canter TF
Naslednja generacija vozila FUSO Canter je bila popolnoma preoblikovana glede tehnologije in videza. Poleg tega je bil Canter prvo lahko tovorno vozilo na svetu, ki je bilo izdelano z avtomatiziranim menjalnikom z dvojno sklopko: menjalnikom DUONIC.

2016

eCanter. Prvo popolnoma električno tovorno vozilo v serijski proizvodnji.
Prototip vozila FUSO eCanter, prvega povsem električnega lahkega tovornega vozila na svetu, je bil predstavljen na sejmu IAA Commercial Vehicles 2016. Fuso eCanter z lokalno brezemisijskim pogonom ne bo razbremenil samo mestnih jeder z zmanjšanjem emisij izpušnih plinov in hrupa, temveč bo tudi gospodarno predstavljal privlačno alternativo dizelskemu motorju.

2017

Začetek proizvodnje vozila eCanter in prvi vozni park električnih tovornih vozil na svetu
Fuso praznuje začetek proizvodnje majhne serije eCanter v tovarni Tramagal na Portugalskem septembra 2017. Prvi evropski vozni park vozil eCanter je dostavljen 14. decembra 2017. Prve stranke za vozilo FUSO eCanter v Evropi: globalna logistična podjetja DHL, DB Schenker, Rhenus in Dachser. Številna področja uporabe v paketnem in špedicijskem poslu kot trajnostna alternativa v voznem parku na zadnjem kilometru in v urbanem okolju.

2020

Več kot dva milijona prevoženih kilometrov na električni pogon z vozilom eCanter.
FUSO eCanter je od takrat prevozil več kot dva milijona kilometrov na električni pogon. V 14 evropskih državah se pri poslovanju največjih evropskih transportnih in logističnih podjetij uporablja več kot 200 vozil eCanter. DB Schenker, Rhenus, Dachser, Deutsche Post, DPD in mnogi drugi se zanašajo na vozilo FUSO eCanter – če naštejemo le nekaj naših več kot 40 strank v Evropi ...