Piškotki

Napotki za uporabo piškotkov in vrednotenje podatkov o uporabi ter uporabi analitičnih orodij

Piškotke in podobna programska orodja, kot sta HTML5 Storage ali Local Shared Objects (skupaj »piškotki«), uporabljamo, da bi prepoznali vaše interese glede uporabe in posebno priljubljena področja svojih spletnih strani ter s temi informacijami izboljšali njihovo oblikovanje in vam jih kot uporabniku naredili še prijaznejše. Z istim namenom uporabljamo analitični orodji Adobe Analytics in Google Analytics; tudi pri tem se uporabljajo piškotki.

 

1. Funkcije in uporaba piškotkov

a. Piškotki so manjše datoteke, ki jih obiskano spletno mesto shrani v vaš računalnik, prenosnik ali mobilni telefon. Iz tega lahko npr. prepoznamo, ali je med vašo napravo in našimi spletnimi mesti že kdaj prišlo do povezave ali kateremu jeziku oz. drugim nastavitvam dajete prednost. Piškotki lahko vsebujejo tudi osebne podatke.

 

b. Če uporabljate naša spletna mesta, s tem soglašate z uporabo piškotkov.

Naša spletna mesta lahko obiskujete tudi, če ne soglašate z uporabo piškotkov. T. j. Uporabo lahko zavrnete in piškotke kadar koli izbrišete prek ustreznih nastavitev v svoji napravi. To izvedete kot sledi:

 

 1. Večina brskalnikov je predhodno nastavljena tako, da piškotke samodejno sprejmejo. To predhodno nastavitev spremenite tako, da v vašem brskalniku aktivirate nastavitev *ne sprejmi piškotkov*.
 2. Obstoječe piškotke lahko kadar koli izbrišete. Podrobnosti o tem najdete v navodilih proizvajalca vašega brskalnika oz. vaše naprave.
 3. Navodila za onemogočanje lokalno deljenih objektov (Local Shared Objects) najdete na spodnji povezavi: Informacije za deaktiviranje lokalno deljenih objektov (Local Shared Objects)
 4. Tako kot uporaba sta tudi zavrnitev ali izbris piškotkov vezana na uporabljeno napravo in tudi na uporabljeni spletni brskalnik. To pomeni, da morate piškotke za vsako od svojih naprav in ob uporabi več brskalnikov zavrniti ali izbrisati tudi za vsak brskalnik posebej.
 

c. Če uporabo piškotkov zavrnete, se lahko zgodi, da ne bodo na voljo vse funkcije naših spletnih strani ali bodo posamezne funkcije na voljo le omejeno.

 

d.  Piškotke delimo v naslednje kategorije:

 1. Nujno potrebni piškotki (tip 1)
  Ti piškotki so nujni za delovanje spletnih strani. Brez teh piškotkov vam ne moremo nuditi storitev, kot je npr. konfigurator vozil.
 2. Funkcijski piškotki (tip 2)
  Ti piškotki olajšajo upravljanje in izboljšajo funkcije spletnih strani. Funkcijske piškotke uporabljamo npr. za shranjevanje vaših nastavitev jezika.
 3. Analitični piškotki (tip 3)
  Ti piškotki zbirajo podatke o načinu uporabe spletišč. Tako lahko prepoznamo, katere vsebine naše spletne ponudbe so še posebej priljubljene in s tem izboljšamo svojo ponudbo. Informacije o tem najdete tudi v razdelku »Vrednotenje podatkov o uporabi«.
 4. Piškotki tretjih oseb (tip 4)
  Te piškotke uporabljajo tretje osebe, npr. socialna omrežja, kot so Facebook, Twitter in Google+, katerih vsebine lahko integrirate prek vtičnikov »Social Plug-in«, ki so dostopni na naših spletnih straneh. Več informacij o uporabi in delovanju socialnih vtičnikov najdete pod 4. točko naše izjave o varstvu osebnih podatkov.

 

 

Na našem spletnem mestu (www.fuso-trucks.si) uporabljamo naslednje piškotke:

 

 

2. Vrednotenje podatkov o uporabi; uporaba analitičnih orodij

a. Vsebine naših spletnih strani bi želeli čim bolj natančno uskladiti z vašimi interesi in na ta način izboljšati našo ponudbo. Za prepoznavanje posebno priljubljenih spletnih strani uporabljamo naslednja analitična orodja: Google Analytics, Adobe Analytics.

 

b. Pri uporabi teh analitičnih orodij se lahko podatki prenašajo na strežnike v ZDA in se tam obdelujejo. Pri tem upoštevajte naslednje: z vidika Evropske unije v ZDA ne obstaja »ustrezna raven varnosti« pri obdelavi osebnih podatkov, ki bi ustrezala merilom EU. To raven varnosti pa lahko za posamezna podjetja nadomesti certifikat v okviru t. i. »Zasebnostnega ščita EU-ZDA«.

 

c. Če ne želite, da z navedenimi analitičnimi orodji zbiramo in obdelujemo informacije o vašem obisku svojih spletnih strani, lahko temu kadar koli ugovarjate z učinkom v prihodnosti (»opt out«).

 

Vaš ugovor upoštevamo tako, da v vaš brskalnik namestimo piškotek za zavrnitev. Ta piškotek o prepovedi zbiranja podatkov je namenjen izključno temu, da udejanja vašo prepoved. Opozarjamo, da piškotek o prepovedi zbiranja podatkov iz tehničnih razlogov deluje le za tisti brskalnik, v katerega je bil nameščen. Ob brisanju piškotkov ali dostopanju do spletišča prek drugega brskalnika ali naprave boste morali zahtevo po prepovedi poslati ponovno.

 

d. Spodaj najdete informacije o ponudnikih analitičnih orodij, ki jih uporabljamo, in o možnosti zavrnitve:
 

 1. Google Inc. (»Google«)
  Google ima certifikat Zasebnostnega ščita EU-ZDA.
  Prenos, zajemanje in obdelavo svojih podatkov lahko družbi Google onemogočite. V zvezi s tem Google obvešča prek te povezave: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

 2.  Adobe Systems Inc. (»Adobe«)
  Adobe ima certifikat Zasebnostnega ščita EU-ZDA.
  Za prepoved obdelave z izdelkom Adobe Analytics sledite naslednji povezavi: https://www.adobe.com/si/privacy/opt-out.html