Ekonomski servis

Tu boste našli vse informacije, ki jih potrebujete za vzdrževanje in uporabo svojega rabljenega vozila Canter.

 

Blauer FUSO Canter

Zagotovite vrhunsko formo svojega vozila FUSO Canter. Ekonomski servis FUSO je zasnovan posebej za starejša vozila. Pomagal vam bo preprečiti nepričakovane stroške: skupno ceno popravila poznate že vnaprej. Pooblaščene delavnice FUSO – najboljša izbira za vzdrževanje in popravila!

 

 • Vnaprej določena dela delavnice in storitve, vključno z odobrenimi deli FUSO po privlačni fiksni ceni.
   
 • Strokovni servis v naših delavnicah FUSO z ustreznim orodjem in ustreznim tehničnim znanjem.
   
 • Veljavno za vsa vozila Canter TD (EURO 3, 4,5) in TB (Euro 3).

 

Vračanje odsluženih vozil

Vračanje odsluženih vozil do dovoljene skupne mase 3,5 t

Od začetka veljavnosti zakona ELV* imate kot stranka možnost, da vrnete staro vozilo proizvajalcu v naslednjih okoliščinah:

 

 • Gre za motorno vozilo do 3,5 t.
 
 • V vozilu so prisotni vsi bistveni sestavni deli, kot so pogon (motor, menjalnik itd.), podvozje, karoserija, katalizator ali elektronski krmilniki.
 
 • V vozilu ni odpadkov.
 
 • Vozilo je ali je bilo pred prenehanjem obratovanja vsaj en mesec registrirano v državi Evropske unije.
 
 • Dokumenti dovoljenja se predajo skupaj z vozilom.

 

*Direktiva o izrabljenih vozilih – direktiva EU 2000/53 /ES ureja demontažo in recikliranje motornih vozil v Evropski uniji. Cilj direktive je zmanjšati količino odpadkov vozil. Ta direktiva države članice EU zavezuje, da organizirajo sisteme za vračanje odsluženih vozil. Direktiva se je začela izvajati v Nemčiji 1. julija 2002, ko je začela veljati nemška uredba o izrabljenih vozilih.

 

Potrdilo o uničenju

Če želite odsluženo vozilo odjaviti, potrebujete tako imenovano potrdilo o uničenju. To potrdilo o uničenju potrjuje, da je bilo vaše vozilo pravilno odstranjeno. To potrdilo o uničenju lahko izdajo samo pooblaščene delavnice za demontažo, certificirana in pooblaščena sprejemna mesta ali zbirališča, ki jih imenuje proizvajalec.

 

Zbirališča

Daimler AG vzdržuje obsežno mrežo zbirališč za brezplačno vračanje starih vozil, tako da lahko svoje odsluženo vozilo brez težav odstranite. Naše pogodbeno vezane delavnice za demontažo certificirajo neodvisni strokovnjaki v skladu z nemško uredbo o izrabljenih vozilih. Delavnice izpolnjujejo vse zakonske zahteve. Poleg tega jih revidiramo in spremljamo v skladu s svojimi merili kakovosti.

 

Če želite svoje odsluženo vozilo FUSO vrniti brezplačno, se obrnite na našega operaterja za vračilo Callparts Recycling GmbH: 033233 70-911 (dosegljivost: pon–čet od 8:00 do 16:30 in v petek od 8:00 do 15:00).

 

Razgraditev

Najprej se vozilo pravilno izprazni z odstranitvijo in recikliranjem vseh pogonskih tekočin (npr. olje, zavorna tekočina) vozila. Nato se demontirajo deli, ki jih je mogoče ponovno uporabiti, in materiali, ki jih je mogoče reciklirati. Ti materiali, kot so steklo, pnevmatike in veliki plastični deli, se obdelujejo v ločenih kanalih za recikliranje. Preostanek karoserije se razreže in razdeli v različne skupine, ki se nato v veliki meri vrnejo v cikel materialov.

 

Varovanje okolja

Več ponovne uporabe pomeni manj odstranjevanja odpadkov. Varovanje okolja je med glavnimi poslovnimi cilji družbe Daimler AG. To pomeni bolj varčno uporabo naravnih virov. Zato je naš cilj: več recikliranja in tako manj odstranjevanja odpadkov. Že med razvojem naših vozil je izredno pomembna okolju prijazna konstrukcija, ki omogoča recikliranje. Dober primer tega je uporaba homogenih materialov za odbijače in obloge dna vozila.
 

Ti omogočajo preprosto demontažo in kakovostno recikliranje materialov. Poleg tega se v naših vozilih uporabljajo obnovljive surovine, kot so kokosova vlakna ali sisal. Prednosti so očitne: okolju prijazni materiali, primerni za recikliranje. V okoljskih smernicah družbe Daimler AG se zavezujemo k stalnemu izboljševanju prijaznosti okolju svojih izdelkov. To merilo nas usmerja vsak dan, da še bolj optimiziramo okoljsko bilanco svojih vozil.