Vier weiße FUSO Canter in der Stadt

CANTER. ZA (SKORAJ) VSAKO NALOGO.

V mestnem dostavnem prometu tovorna vozila včasih ne morejo zadostiti številnim izzivom: dostava po ozkih ulicah, tone težkega tovora, vožnja po težavnem terenu ali vožnja brez izpustov v okoljskih conah. 

 

Canter premaguje izzive in opravi skoraj vsako nalogo. 

 

Pet kategorij nosilnosti: 3,5 t, 6 t, 6,5 t, 7,5 t, 8,55 t 

Tri različice voznikove kabine: kabina Standard, kabina Komfort ali dvojna kabina

Trije motorji: 135 KM, 150 KM, 175 KM

in šest medosnih razdalj: 2500 mm, 2800 mm, 3400 mm, 3850 mm, 4300 mm, 4750 mm

 

 Svoje vozilo Canter lahko poiščete med petimi razpoložljivimi razredi teže 3,5 t, 6,0 t, 6,5 t, 7,49 t in 8,55 t.

Canter se prilagodi vašim potrebam – bodisi z 2 m široko enojno ali dvojno kabino Comfort bodisi z 1,7 m široko standardno enojno kabino. To zagotovijo dobro premišljen koncept voznikove kabine, ergonomsko razporejeni upravljalni elementi in zvočno izolirana voznikova kabina. Notranjost navduši z velikodušno prostornostjo za tri osebe oz. celo za do sedem oseb v dvojni kabini. Ergonomski sedeži Isringhausen zagotavljajo varno oporo in tudi na daljših poteh poskrbijo za udobje. Opcijsko je na voljo zračno vzmeteni sedež za voznika. Za optimalno klimatizacijo lahko izbirate med samodejnim uravnavanjem klimatizacije ali ročno klimatsko napravo.
Motor z najsodobnejšo tehnologijo skupnega voda in spremenljivo turbogeometrijo ustvari že pri nizkih vrtilnih frekvencah visok navor. Odlikujejo ga še napredno prečiščevanje izpušnih plinov, ki izpolnjuje standard Euro VI, serijska funkcija za zagon/zaustavitev, nova diagnoza na vozilu in nov sistem visokotlačnega vbrizgavanja goriva.
Vse motorne različice imajo zaprt filter za trdne delce, ki ga ni treba vzdrževati oz. ki se regenerira samodejno. Poleg tega je vgrajen BlueTEC® 6.

Na voljo so naslednji razredi moči:
  • Motor s 96 kW (130 KM) ponuja dobro podlago za vaše podjetje.
  • Motor s 110 kW (150 KM) združuje gospodarnost, moč in radoživost.
  • Močan motor s 129 kW (175 KM) daje vašemu vozilu Canter dovolj moči za celo najbolj zahtevne naloge.

Izbirate lahko med ročnim mehanskim menjalnikom ali menjalnikom z dvojno sklopko DUONIC® 2.0 z nizko obrabo in lahkim vzdrževanjem, ki je serijsko opremljen z načinom ECO in asistenco za speljevanje na strmini. DUONIC® 2.0 izbere vedno pravo prestavo za najmanjšo porabo, z načinom Eco pa se lahko porabo goriva z zgodnjim prestavljanjem še dodatno zmanjša. Hkrati pa asistent za speljevanje na klancu voznika podpira pri speljevanju navkreber s težkim tovorom.
Šasija vozila Canter z optimizirano težo in stabilen okvir s konstrukcijo lestve omogočata nosilnost šasije do 6 t in veliko število nadgradenj.
Opcijski 24-voltni vmesnik in različni tovarniško razpoložljivi pomožni odgoni za pogon hidravličnih črpalk ali kompresorjev omogočajo, da Canter nudi rešitev za skoraj vse.
Vsekolesni pogon na težavnem terenu z odlično trakcijo zagotavlja vožnjo brez težav. Sočasen pogon sprednje in zadnje preme zagotavlja vsem kolesom dober oprijem. Vsekolesni pogon je mogoče ročno vklopiti in izklopiti; zaradi tega je sistem zelo prilagodljiv in učinkovit. Še boljšo trakcijo omogoča samozaporni diferencial v povezavi z ročno vklopljivim reduktorjem. Bobnaste zavore spredaj in zadaj zavirajo enakomerno z ABS in elektronsko porazdelitvijo zavorne moči.
Naj gre za kesone ali prekucnike – nadgradnje italijanskega proizvajalca nadgradenj Scattolini so odlična dopolnitev vseh vozil Canter v razredih teže od 3,5 t do 7,5 t. Te tovarniško razpoložljive nadgradnje so na voljo v različnih izvedbah. Prednost: velika raznolikost proizvodov in hitra razpoložljivost celotnega vozila. Poleg nadgradenj Scattolini so na voljo tudi druge nadgradnje različnih proizvajalcev.