Žal. Nismo našli ničesar.

  • ZADNJI KILOMETRI. POSTNL ŠIRI MESTNO LOGISTIKO BREZ EMISIJ Z eCANTERJEM FUSO.

POSTNL URESNIČUJE IDEALNO VERZIJO NOTRANJE DISTRIBUCIJE S SVOJIM POPOLNOMA ELEKTRIČNIM eCANTERJEM FUSO – KRAJEVNO BREZ EMISIJ IN BREZ TEKOČIN.

Ideja pobude za dostavno službo Stadslogistiek je: s praktično rešitvijo narediti dostavni promet v nizozemskih mestih pametnejši in bolj trajnosten. Zasnova, ki jo PostNL trenutno izvaja skupaj s partnerji v Haagu in Maastrichtu, je pravzaprav zelo preprosta: posamezni dostavni prevozi v mestnih središčih se ciljno povežejo in nato opravijo s tovornim vozilom na izključno električni pogon.

ZA PREBIVALCE MESTA TO V BISTVU POMENI MANJ PROMETA TER MANJ EMISIJ ONESNAŽEVALCEV IN HRUPA, KAR POMENI VEČJO KAKOVOST ŽIVLJENJA.

eCANTER FUSO BREZ EMISIJ PREVZEMA DOSTAVO V SREDIŠČU MESTA.

Stranke podjetja Stadslogistiek so podjetja v središču mesta, kamor običajno vsak dan pripelje več različnih dostavnih vozil. Tu se pojavi zanova PostNL. Partnerji pobude so lokalni špediterji z logističnimi območji ali skladišči, ki so priročno na obrobju mesta. Tam so bila ustanovljena tako imenovana zelena mestna vozlišča kot novi osrednji naslov za dostavo za vse dobavitelje. Namesto da bi se vozili neposredno do strank v mestu, zdaj dostavljajo tja.

S tem se zmanjša število vozil, ki prevozijo zadnjo miljo v mestnih središčih. Za prebivalce mesta to v bistvu pomeni manj prometa ter manj emisij onesnaževal in hrupa, kar je mogoče enačiti z večjo kakovostjo življenja. Za še večji trajnostni učinek družba PostNL uporablja za dostavo šest krajevnih vozil eCanter FUSO brez emisij.

Tipično prevozno blago vključuje običajen potrošni material, kot so papir za tiskalnike, kava ali sanitarni izdelki za stranke, kot so trgovci na drobno, mestne uprave, javni organi ali zavarovalnice. Družba Stadslogistiek vse blago, ki gre na isti naslov k isti stranki, ponovno pobira in pakira skupaj na palete ali v vozičke. Od tu naprej prevzamejo delo vozila eCanter FUSO.

eCANTER FUSO ZDRUŽI UPORABNOST IN TRAJNOST.

Popolnoma električna lahka tovorna vozila ponujajo prepričljivo kombinacijo prevoza brez lokalnih emisij in nosilnosti. Z dovoljeno skupno maso 7,49 tone lahko eCanter prevzame do 3,5 tone tovora. Opremljeni so kot robustni furgon s praktično dvižno ploščadjo, ki voznikom omogoča nemoteno raztovarjanje skoraj povsod.

Zaradi obračalnega kroga, ki znaša le 13,8 metra (kolotek 12 metrov), je eCanter idealen za uporabo v prometnih mestnih središčih z omejenimi prometnimi površinami, njegov doseg 100 kilometrov pa varno pokriva potrebe družbe Stadslogistiek pri distribucijskem prevozu v mestnih središčih. Zvečer se vozila eCanter vrnejo v svoja vozlišča Green City Hub, kjer se čez noč napolnijo z električno energijo in zjutraj z novim blagom ponovno začnejo svoj obhod.

 

eCANTER PREPRIČA STRANKE PO VSEM SVETU

eCanterji FUSO , ki jih uporabljajo pri PostNL, je šest od skupno 18 eCanterjev, ki so bili zdaj dobavljeni na Nizozemsko. Poleg Nizozemske se na prvi povsem električno gnani tovornjak iz serijske proizvodnje zanašata tudi irsko poštno podjetje An Post in Deutsche Post DHL.

Tovornjaki eCanter, ki jih v majhnih serijah za evropske in ameriške trge izdelujejo v tovarni FUSO v Tramagalu na Portugalskem, so v številnih državah že znani kot zanesljiva dostavna vozila v različnih industrijskih panogah. Trenutno stranke po vsem svetu dnevno uporabljajo več kot 180 vozil FUSO eCanter v mestih, kot so New York, Los Angeles, Tokio, Berlin, London, Amsterdam, Pariz, Kopenhagen, Dublin in Lizbona.