Žal. Nismo našli ničesar.

IZJAVA O VAROVANJU ZASEBNIH PODATKOV.

Upravljavec v smislu Splošne uredbe EU o varstvu podatkov (GDPR) je:

Daimler Truck AG
Fasanenweg 10
70771 Leinfelden-Echterdingen
Germany
Telefon: +49 711 8485 0
E-Mail:  contact@daimlertruck.com

Generalni zastopnik Daimler Truck AG za znamko
Mercedes-Benz v Sloveniji in član skupine Emil Frey:

Autocommerce, d.o.o.
Baragova ulica 10
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: (+386) 01 5883 500
E-pošta:  info@autocommerce.si

Pooblaščenec za varstvo podatkov:

Daimler Truck AG
HPC DTF2B
70745 Leinfelden-Echterdingen
Deutschland
E-Mail: dataprivacy@daimlertruck.com

 

1. Varstvo podatkov

Veseli smo, da ste obiskali naše spletne strani in da vas naša ponudba zanima. Varstvo vaših osebnih podatkov je za nas izjemno pomembno. V informacijah o varstvu podatkov najdete podrobnosti o načinu zbiranja vaših osebnih podatkov, namenu zbiranja in pravni podlagi ter svojih pravicah v zvezi s tem. Dodatne informacije najdete tudi v pravilniku o varstvu podatkov družbe Daimler Truck:

Direktiva o varstvu podatkov družbe Daimler Truck.

Naše informacije o varstvu podatkov pri uporabi naših spletnih strani in pravilnik o varstvu podatkov družbe Daimler Truck AG ne veljajo za vaše aktivnosti na spletnih straneh družabnih omrežij ali drugih ponudnikov, do katerih lahko dostopate prek povezav na naših spletnih straneh. Na spletnih straneh teh ponudnikov najdete podrobnejše informacije v zvezi z njihovimi določbami o varstvu podatkov.

2. Zbiranje in obdelava vaših osebnih podatkov

a. Ob obisku naših spletnih strani shranimo določene podatke, med drugim brskalnik in operacijski sistem, ki ju uporabljate, datum in čas obiska, stanje dostopa (npr. ali ste spletno stran priklicali brez težav ali ste prejeli sporočilo o napaki), uporabo funkcij spletne strani, morebitne vnesene iskalne pojme, pogostost priklica posameznih spletnih strani, oznako priklicanih datotek, količino prenesenih podatkov, spletno stran, s katere ste prispeli na naše spletne strani, in spletno stran, na katero odidete z naših spletnih strani, npr. prek klika na povezavo na naših spletnih straneh ali z vnosom spletnega mesta neposredno v vnosno polje na istem zavihku (oz. istem oknu) vašega brskalnika, v katerem ste odprli naše spletne strani. Poleg tega zaradi varnosti, predvsem zaradi preprečevanja in prepoznavanja napadov na naše spletne strani ali poskusov goljufij, še sedem dni po obisku naših spletnih strani hranimo vaš naslov IP in ime vašega ponudnika spletnih storitev.

b. Druge osebne podatke shranimo le, če nam te podatke posredujete npr. v okviru registracije, kontaktnega obrazca, klepeta, ankete, nagradnega razpisa ali za izvajanje določene pogodbe, pa tudi v tem primeru te podatke shranimo le na podlagi vaše privolitve ali če to dovoljujejo veljavne zakonske določbe (glejte točko 7).

c. Niti zakonsko niti pogodbeno niste dolžni posredovati svojih osebnih podatkov. Vendar pa je lahko v posameznih primerih delovanje določenih funkcij na naših spletnih straneh odvisno od posredovanja osebnih podatkov. Če v teh primerih svojih osebnih podatkov ne želite posredovati, se lahko zgodi, da nekatere funkcije ne bodo na voljo ali bodo na voljo le omejeno.

3. Nameni uporabe

a. Osebne podatke, ki jih od vas pridobimo, ko obiščete naše spletne strani, uporabljamo za to, da vam čim bolj olajšamo brskanje po naših spletnih straneh ter zaščitimo naše računalniške sisteme pred napadi in drugimi zlonamernimi dejanji.

b. Če nam posredujete druge osebne podatke, npr. v okviru registracije, klepeta, kontaktnega obrazca, ankete, nagradnega razpisa ali za izvajanje določene pogodbe, bomo te podatke uporabili za navedene namene, za namen vodenja evidence strank in po potrebi tudi za namen sklepanja morebitnih poslovnih dogovorov, vsakič v predvidenem obsegu.

c. Mi in po potrebi tudi izbrane tretje osebe uporabljamo vaše podatke za druge namene (npr. prikaz prilagojenih vsebin ali oglasov na osnovi vašega načina uporabe), če ste v to privolili (oz. se s tem strinjali) v okviru našega sistema za upravljanje privolitev (Consent Management System – CMP). Za več informacij in možnosti odločanja kliknite tu.

d. Osebne podatke uporabljamo tudi, če smo k temu pravno zavezani (npr. shranjevanje za izpolnjevanje obveznosti hrambe v skladu s trgovinsko in davčno zakonodajo, izdajanje v skladu z uradno ali sodno odredbo, npr. organu kazenskega pregona).

4. Prenos osebnih podatkov na tretje osebe; družabni vtičniki; uporaba ponudnikov storitev

a. Na naših spletnih straneh so lahko prikazane tudi ponudbe drugih ponudnikov. Če kliknete na katero od teh ponudb, se podatki v določenem obsegu prenesejo ustreznemu ponudniku (npr. podatek o tem, da ste ponudbo našli na naši spletni strani, in po potrebi dodatne informacije, ki ste jih za ta namen že navedli na naših spletnih straneh).

b. Kadar na naših spletnih straneh uporabljamo tako imenovane družabne vtičnike družabnih omrežij, kot sta Facebook in Twitter, jih vključimo na naslednji način:
Ob obisku naših spletnih strani so družabni vtičniki deaktivirani, kar pomeni, da se vaši osebni podatki ne prenesejo upravljavcem teh omrežij. Če želite katero od teh omrežij uporabiti, kliknite na ustrezni družabni vtičnik, da vzpostavite neposredno povezavo s strežnikom ustreznega omrežja.

Če imate v tem omrežju ustvarjen uporabniški račun in ste ob aktiviranju družabnega vtičnika prijavljeni vanj, lahko omrežje vaš obisk na naših spletnih straneh dodeli vašemu uporabniškemu računu. Če tega ne želite, se morate pred aktiviranjem družabnega vtičnika odjaviti iz zadevnega omrežja. Družabno omrežje ne more dodeliti obiska drugih spletnih strani družbe Daimler Truck, dokler tudi tam ne aktivirate ustreznega družabnega vtičnika.

Ko aktivirate družabni vtičnik, omrežje prenese razpoložljive vsebine neposredno v vaš brskalnik, ta pa jih vključi v naše spletne strani. V tem primeru se lahko prenesejo tudi nekateri podatki, ki jih zahteva in upravlja zadevno družabno omrežje. Za vašo povezavo z družabnim omrežjem, prenose podatkov med omrežjem in vašim sistemom ter za sodelovanje na tem spletnem mestu veljajo izključno določila o varstvu podatkov, ki veljajo za zadevno omrežje.

Družabni vtičnik ostane aktiviran, dokler ga ne deaktivirate ali dokler ne izbrišete piškotkov (glejte točko 5.d).

c. Če kliknete povezavo na ponudbo ali aktivirate družabni vtičnik, se lahko zgodi, da bodo vaši osebni podatki posredovani ponudnikom v državah zunaj evropskega gospodarskega prostora, kjer z vidika Evropske Unije ne obstaja „primerna stopnja zaščite“, ki bi ustrezala evropskim standardom za področje obdelave osebnih podatkov. Zato dobro premislite, preden kliknete na katero od povezav ali aktivirate katerega od družabnih vtičnikov in omogočite prenos svojih podatkov.

d. Poleg tega za upravljanje, optimizacijo in zaščito naših spletnih strani skrbijo kvalificirani ponudniki storitev (npr. ponudniki storitev IT, oglaševalske agencije).  Njim posredujemo osebne podatke le v tolikšni meri, kolikor je potrebno za zagotavljanje in uporabo spletnih strani ter delovanja njihovih funkcij, za uveljavljanje upravičenih interesov, za izpolnjevanje pravnih obveznosti ali če ste v to privolili (glejte točko 7). Več podrobnosti o prejemnikih najdete v našem sistemu za upravljanje privolitev (Consent Management System – CMP).

5. Piškotki

a. Pri vašem obisku naših spletnih strani se lahko uporabljajo piškotki. S tehničnega vidika gre za t. i. piškotke HTML in podobna programska orodja kot Web/DOM Storage ali Local Shared Objects (t. i. piškotki „Flash“), ki jim skupaj rečemo piškotki.

b. Piškotki so majhne datoteke, ki se med obiskom določene spletne strani shranijo v vašem osebnem računalniku, prenosniku ali mobilni napravi. Iz njih lahko na primer ugotovimo, ali je med napravo in spletnimi stranmi že v preteklosti obstajala kakšna povezava, lahko upoštevamo vaš izbrani jezik in druge nastavitve, vam ponudimo določene možnosti (npr. spletno trgovino, konfigurator vozil) ali prepoznavamo vaše interese na podlagi vaše uporabe. Piškotki lahko vsebujejo tudi osebne podatke.

c. Ali se piškotki uporabljajo in kateri piškotki se uporabljajo pri vašem obisku naših spletnih strani, je odvisno od tega, katera območja in funkcije naših spletnih strani uporabljate ter ali se strinjate z uporabo piškotkov, ki niso tehnično potrebni, v našem sistemu za upravljanje privolitev (Consent Management System – CMP). Za več informacij in možnosti odločanja kliknite tu.

d. Uporaba piškotkov je poleg tega odvisna od nastavitev spletnega brskalnika, ki ga uporabljate (npr. Microsoft Edge, Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox).  Večina spletnih brskalnikov je nastavljenih tako, da določene vrste piškotkov samodejno sprejmejo; večinoma pa to nastavitev lahko spremenite. Obstoječe piškotke lahko kadarkoli izbrišete. Orodja Web/DOM Storage in Local Shared Objects lahko izbrišete posamično. Kako to deluje v brskalniku, ki ga uporabljate, oz. v vaši napravi, boste izvedeli v navodilih proizvajalca.

e. Privolitev (soglasje) in zavrnitev ali brisanje piškotkov sta odvisna od uporabljene naprave ter sta vezana na posamezni uporabljeni spletni brskalnik. Če uporabljate več naprav oz. spletnih brskalnikov, lahko odločitve oz. možnosti pri vsakem nastavite različno.

f. Če uporabo piškotkov zavrnete ali piškotke izbrišete, se lahko zgodi, da ne bodo na voljo vse funkcije naših spletnih strani ali pa bodo nekatere funkcije na voljo le omejeno.

6. Varnost

Družba Daimler Truck izvaja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, s katerimi podatke, s katerimi upravlja, varuje pred zlorabami, izgubo, uničenjem in dostopom s strani nepooblaščenih oseb. Svoje varnostne ukrepe nenehno izboljšujemo v skladu s tehnološkim razvojem.

7. Pravna podlaga za obdelavo

a. Če ste privolili v obdelavo svojih osebnih podatkov, ta privolitev predstavlja pravno podlago za obdelavo podatkov (točka a odst. 1 čl. 6 Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR)).

b. Pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov za namen navezovanja stikov ali izpolnjevanja pogodbenih obveznosti predstavlja točka b odst. 1 čl. 6 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

c. Če je potrebna obdelava vaših osebnih podatkov v okviru izpolnjevanja zakonskih obveznosti (npr. za hranjenje podatkov), nas pravno zavezuje točka c odst. 1 čl. 6 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

d. Obdelava osebnih podatkov je namenjena tudi uveljavljanju naših upravičenih interesov in interesov tretjih oseb v skladu s točko f odst. 1 čl. 6 Splošne uredbe o varstvu podatkov. Takšni upravičeni interesi so zagotavljanje nemotenega delovanja naših informacijskih sistemov, (neposredno) trženje lastnih in drugih izdelkov in storitev (če se ne izvaja z vašo privolitvijo) ter zakonsko zahtevana dokumentacija s poslovnimi stiki. V okviru vsakokratne potrebne presoje interesov upoštevamo še posebno vrsto osebnih podatkov, namen obdelave, okoliščine obdelave in vaš interes glede zaupnosti vaših osebnih podatkov.

8. Izbris vaših osebnih podatkov

Vaš naslov IP in ime vašega ponudnika spletnih storitev, ki ju hranimo iz varnostnih razlogov, izbrišemo po sedmih dneh. Vaše osebne podatke izbrišemo, ko je namen, za katerega so bili pridobljeni, izpolnjen. Po tem roku se podatki hranijo samo, če je to potrebno v skladu z za nas veljavnimi zakoni, odredbami ali drugimi pravnimi predpisi v EU ali po pravnih predpisih v tretjih državah, če je tam prav tako zagotovljena primerna raven varstva podatkov. Če v posamičnem primeru brisanje ni možno, se ustrezni osebni podatki označijo z namenom, da se njihova nadaljnja obdelava omeji.

9. Pravice posameznikov

a. Kot oseba, na katero se nanaša obdelava podatkov, imate pravico do dostopa do podatkov (čl. 15 GDPR), popravek (čl. 16 GDPR), izbris podatkov (čl. 17 GDPR), omejitev obdelave (čl. 18 GDPR) ter prenosljivost podatkov (čl. 20 GDPR).

b. Če ste privolili, da obdelujemo vaše osebne podatke, imate pravico, da svojo privolitev kadarkoli prekličete. Zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov do preklica se s preklicem ne spremeni. Prav tako se ne spremeni nadaljnja obdelava teh podatkov na drugi pravni podlagi, npr. za izpolnjevanje zakonskih obveznosti (prim. razdelek „Pravna podlaga za obdelavo“).

c. Pravica do ugovora
Iz razlogov, ki so specifični za vašo situacijo, imate pravico, da kadarkoli vložite ugovor glede obdelave vaših osebnih podatkov v skladu s 6 Splošne uredbe o varstvu podatkov (obdelava podatkov v javnem interesu) ali odst. 1 f) čl. 6 Splošne uredbe o varstvu podatkov (obdelava podatkov na podlagi presoje interesov). Če vložite ugovor, bomo vaše osebne podatke še naprej obdelovali le, če za to obstajajo upravičeni in dokazljivi razlogi, ki prevladajo nad vašimi interesi, temeljnimi pravicami in svoboščinami, ali če je obdelava namenjena uveljavljanju, izpolnjevanju ali zaščiti zakonskih pravic. Če vaše osebne podatke obdelujemo za izvajanje neposrednega trženja pri uveljavljanju naših upravičenih interesov na podlagi presoje interesov, imate poleg tega pravico, da zoper takšno obdelavo kadar koli podate ugovor brez navedbe razlogov.

d. Prosimo vas, da svoje zahtevke ali izjave po možnosti naslovite na naslednji naslov za stik: contact@daimlertruck.com

e. Če menite, da so z obdelavo vaših osebnih podatkov kršene zakonske določbe, imate pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov (čl. 77 Splošne uredbe o varstvu podatkov).

10. Glasilo

Če ste naročeni na katero od glasil, ki jih ponujamo na naši spletni strani, bodo podatki, ki ste jih vnesli pri naročilu na glasilo, uporabljeni le za pošiljanje zadevnega glasila, razen če ste dovolili uporabo podatkov tudi za druge namene. Naročnino lahko kadar koli odjavite prek ustrezne možnosti za odjavo v glasilu.

11. Storitev centralnega dostopa družbe Daimler Truck AG

Storitev centralnega dostopa družbe Daimler Truck AG vam omogoča, da se prijavite v vse spletne strani in aplikacije skupine Daimler Truck in njenih znamk, ki so vključene v to storitev. Pogoji uporabe, ki veljajo zanje, vsebujejo tudi posebne določbe o varstvu podatkov. Te pogoje uporabe lahko najdete tudi na ustreznih prijavnih straneh povezanih spletnih strani in aplikacij.

12. Prenos podatkov prejemnikom zunaj Evropskega gospodarskega prostora

a. Pri vključitvi ponudnikov storitev (glejte točko 4. d.) in posredovanju podatkov tretjim osebam z vašo privolitvijo (oz. strinjanjem) (glejte točko 3.c) se lahko osebni podatki posredujejo prejemnikom v državah, ki niso Evropska unija (EU), Islandija, Liechtenstein in Norveška (Evropski gospodarski prostor) in se tam obdelujejo, predvsem ZDA, Indija .

b. Za naslednje države ( glejte seznam držav) EU meni, da imajo ustrezno raven varstva pri obdelavi osebnih podatkov v skladu s standardi EU (tako imenovani sklep o ustreznosti). S prejemniki v drugih državah se dogovorimo za uporabo standardnih pogodbenih določil za EU, zavezujočih ureditev na ravni podjetja ali drugih dovoljenih mehanizmov, s katerimi poskrbimo za „ustrezno raven zaščite“ v skladu z zakonskimi zahtevami. Več informacij o tem je na voljo prek podatkov za stik, navedenih pod točko 9.d.

Stanje: septembra 2023