Žal. Nismo našli ničesar.

  • TOVARNA CANTER EU.
    PRIPRAVLJEN ZA EVROPO.

    Razvoj, trajnost, proizvodnja

logo

V SREDIŠČU. TOVARNA FUSO NA PORTUGALSKEM

Z začetkom proizvodnje trenutne in najnovejše serije bo od začetka leta 2022 s proizvodne linije v tovarni Mitsubishi FUSO Truck Europe v Tramagalu na Portugalskem zapeljalo osem generacij modela Canter FUSO. Tovarna, ki je približno 150 kilometrov severovzhodno od Lizbone, je osrednji proizvodni obrat podjetja FUSO v Evropi in izdeluje vse Canterje in eCanterje za evropski trg.

251.744

CANTERJEV IZDELANIH
OD 1980 DO ZDAJ

IZDELANO V EVROPI.
V ŠTIRIH DESETLETJIH.

Canter FE 1 je začel delovati 1. februarja 1980, od leta 1996 pa je proizvodnja v Tramagalu v celoti specializirana za izdelavo lahkih tovornih vozil. Izkušnje, pridobljene v več kot štirih desetletjih izdelave vozil, so posebna obljuba kakovosti, ki danes odlikuje vsakega Canterja.

S tovarno v osrčju Portugalske – Tramagal leži le 40 kilometrov južno od geografskega središča države – ima Canter evropski proizvodni obrat, ki idealno predstavlja njegovo jedro: tradicionalne japonske vrednote podjetja FUSO in pripadnost blagovni znamki Daimler Truck AG. Oboje skupaj pomeni najvišje standarde kakovosti in zanesljivosti. Ob tem se oznaka “Made in Europe” na vozilu Canter ne nanaša le na končno sestavljanje.

PREK 50 ODSTOTKOV SESTAVNIH DELOV PRIHAJA OD VEČ KOT 90 EVROPSKIH DOBAVITELJEV.

VIŠJI CILJI.
VSE ZA TRAJNOST.

Mitsubishi FUSO Truck Europe je kot del družbe Daimler Truck AG prav tako zavezan ambicioznim trajnostnim ciljem. Povečana uporaba obnovljivih in zelenih virov energije ter prilagoditev notranjih procesov sta pomembna gradnika pri njihovem uresničevanju.

NIČ EMISIJ.
PROIZVODNJA BREZ CO2.

Tovarna v Tramagalu je v zadnjih letih že postopno zmanjšala emisije CO2, leta 2021 kar za 50 odstotkov v primerjavi s prejšnjim letom. Družba FUSO si posebej prizadeva za proizvodnjo brez emisij CO2 do konca leta 2022.

SONČNA ENERGIJA.
DO TO 350 MEGAVATOV.

Zaradi geografske lege - okrožje Santarém je ena najbolj sončnih območij na Portugalskem - so pogoji za proizvodnjo sončne energije v Tramagalu idealni. Trenutno 1.200 sončnih kolektorjev na strehah dvoran in drugih primernih površinah na območju tovarne proizvede do 350 megavatov na leto. V prihodnosti naj bi se ta številka povečala na 600 megavatov.

ZELENI VODIK.
POSKUSNA PROIZVODNJA.

Ob širitvi solarnih sistemov v tovarni preizkušajo tudi tehnologije za lokalno proizvodnjo zelenega vodika. Kot medij za shranjevanje proizvedene sončne energije bi lahko v prihodnosti postopoma nadomestil porabo zemeljskega plina.

LOGISTIKA BREZ EMISIJ.
ČISTI ELEKTRIČNI PROMET V TOVARNI.

V skladu s proizvodnjo popolnoma električnega vozila eCanter FUSO je logičen naslednji korak, da tovarna celoten notranji logistični in skladiščni vozni park preusmeri v električna vozila brez krajevnih emisij.

MANJ VODE.
VEČ KOT 60 % PONOVNO OBDELANO

Zmanjšanje porabe vode je še eno trajnostno vprašanje, ki se ga uspešno lotevajo na tej lokaciji: naša nova čistilna naprava očisti že več kot 60 odstotkov procesne vode in jo vrne v proizvodni cikel. Hkrati je v pripravi optimiziran sistem zbiranja deževnice za bolj trajnostno namakanje zelenih površin.

VEČ RECIKLIRANJA.
ŠIRJENJE KROŽNEGA GOSPODARSTVA.

Ob drugih ukrepih tovarna nenehno in aktivno ocenjuje vse možnosti za učinkovitejše krožno gospodarstvo. Cilj je čim bolj preprečiti nastajanje odpadkov in reciklirati dragocene materiale.

ZELO POMEMBNO.
KRAJEVNI IN MEDNARODNI VPLIV.

Tramagal trenutno zaposluje 530 ljudi iz sedmih različnih držav. Podjetje je največji delodajalec v območju. Trenutno proizvede do 15.000 enot na leto, čeprav lahko tovarna kadar koli razširi svoje zmogljivosti. Iz Portugalske se vozila izvažajo v 32 evropskih držav, pa tudi v Maroko in ZDA. Mitsubishi FUSO Truck Europe je pomemben izvoznik in tretji največji proizvajalec vozil na Portugalskem.

GLOBALNI STANDARDI
IZ TRAMAGALA V SVET.

Ob zagotavljanju kakovosti v lastni tovarni spremljajo Tramagalovi strokovnjaki za upravljanje kakovosti tudi standarde na različnih mednarodnih trgih. V okviru “programa globalne odličnosti” večkrat letno obiščejo montažne obrate v državah, kot so Maroko, Turčija, Egipt ali Kenija, kamor FUSO izvaža razstavljenega Canterja in kjer ga sestavijo na kraju samem. Tam so odgovorni za ponavljajoče se revizije procesov in sistemov. Spremljajo tudi vse potrebne ukrepe za sprostitev kakovosti, kot sta dokumentacija in usposabljanje, ko se na zadevnem trgu začne prodajati nov izdelek.

“Program globalne odličnosti” zagotavlja najvišje standarde kakovosti v vseh tovarnah družbe Daimler Truck AG.

DVOJNA PROIZVODNJA.
VISOKA TEHNOLOGIJA SREČA PROIZVODNJO.

Vsaka Canter ali eCanter FUSO , ki zapeljeta s proizvodne linije v Tramagalu, sta rezultat proizvodnega procesa, v katerem se odlično prepletajo sodobni proizvodni in montažni sistemi na eni strani ter pristno, dragoceno ročno delo na drugi.

Medtem ko nekateri popolnoma avtomatizirani roboti prevzemajo težka in umazana dela, kot so barvanje ali različna varjenja, na drugih točkah montažnega procesa sodelujoči roboti, tako imenovani co-boti, podpirajo svoje človeške kolege in sodelujejo z njimi, na primer, kadar je za določeno dejavnost potrebna posebno velika moč.

Hkrati je tovarna v Tramagalu skozi desetletja vedno ohranila poseben značaj specializirane tovarne. Podrobnosti vsakega posameznega modela Canter in eCanter so rezultat timskega dela ter izkušenj, znanja in predvsem zelo osebne zagnanosti predanih in visoko usposobljenih zaposlenih v podjetju FUSO.

DODATNE INFORMACIJE. VEČ O CANTERJU